Home Articole Buftea deschide sezonul 2019 și rămâne singura opțiunea de triatlon din apropierea...

Buftea deschide sezonul 2019 și rămâne singura opțiunea de triatlon din apropierea Bucureștiului

Ne apropiem cu pași repezi de weekendul 22-23 iunie, în care va avea loc Buftea Multisport Festival 2019, un eveniment sportiv de excepție, în care vom avea nu mai puțin de patru competiții, duatlon și semimaraton în data de 22 iunie, triatlon și crosul copiilor în data de 23 iunie.

Concursul de triatlon de la Buftea dechide calendarul competițional de triatlon șosea din România, cu toate că fusese programat al doilea în calendarul Federației, între Titans Triathlon și Endurance Belis. Din păcate, după cum probabil știți, competiția Titans Triathlon a fost anulată.

De altfel, constatăm cu mâhnire că numărul concursurilor de triatlon șosea pe distanța sprint sau olimpică a scăzut alarmanat în sezonul 2019, ajungând la doar patru.

Anul 2017 a fost cel mai prolific, când s-au organizat șapte concursuri de triatlon șosea, iar anul trecut erau programate opt, dar au avut loc decât șase.

În 2019, din cinci programări au rămas în picioare doar patru concursuri.

”Nu cred că fenomenul numit triatlon suferă, ci se reașează”, ne-a declarat președintele Federației Române de Triatlon (FRTRI), Peter Klosz.

Peter Klosz - presedinte FRTRI

”Avem cinci concursuri de Half în România, spre care se îndreaptă amatorii, iar în ceea ce privește copiiii și juniorii sunt suficiente competiții pentru ei: la Snagov, naționalele de duatlon, aquathlon, la Tulcea etc.

În ceea ce privește competițiile de triatlon olimpic și sprint, cred că nu mai sunt rentabile pentru organizatori, care au nevoie de ajutor din partea autorităților locale. Competițiile de șosea sunt greu avizate de către autorități, iar pe de altă parte nu este ușor să găsești lac și drum asfaltat în proximitate”, a mai spus președintele FRTRI.

Buftea rămâne singurul concurs din proximitatea Bucureștiului

Dacă până anul trecut sportivii puteam opta și între alte concursuri, precum Titans Triathlon sau No Stress Mogoșoaia, anul acesta competiția de triatlon de la Buftea rămâne singura din proximitatea Bucureștiului.

De altfel, acest lucru s-a transpus deja într-un număr mare de concurenți înscriși la proba de triatlon de la Buftea Multisport Festival și luăm în considerare limitarea numărului de concurenți la start. Dacă va fi cazul, vom închide înscrierile mai devreme decât a fost anunțat.

Presiunea este foarte mare, dorim să păstrăm și să îmbunătățim nivelul de satisfacție al sportivilor amatori, ne vom strădui să ne ridicăm la nivelul așteptărilor voastre. Longevitatea concursurilor de la Buftea se datoreză în mare măsură Consiliului local Buftea, are a susținut și încurajat practicarea sportului și căruia îi mulțumim pentru suportul pe care ni l-a asigurat de-a lungul anilor.

Vă puteți înscrie la competițiile Buftea Multisport Festival 2019 la linkurile de mai jos: