Home Semimaraton Buftea Număr dublu de participanți, la a doua ediție a Semimaratonului Buftea

Număr dublu de participanți, la a doua ediție a Semimaratonului Buftea

Dragi prieteni, ne bucură faptul că există un interes tot mai mare pentru concursul de alergare pe care îl organizăm în Buftea în parteneriat cu Primăria Buftea. La cea de-a doua ediție a Semimaratonului Buftea mizăm pe un număr dublu de pasionați de sport la startul competiției, de peste 300.

Profităm din plin de vremea bună de început de toamnă și vă invităm, în 30 septembrie, la o competiție ce se desfășoară într-o oază verde, curată, în imediata proximitate a Bucureștiului. Avem un traseu care trece prin locuri încărcate de istorie, cum ar fi Domeniul Știrbey, într-un oraș care crește, în ultimii cinci ani, ca pol de atracție pentru pasionații de alergare, duatlon și triatlon.

Concursul este destinat atât amatorilor cât și profesioniștilor, și este accesibil oricărui pasionat de sport. Probele disponibile sunt de 7 kilometri, 14 kilometri și 21 de kilometri. Traseul este format dintr-o buclă de 7 kilometri, care se parcurge o data, de două sau de trei ori, în funcție de proba aleasă. Din cei 7 kilometri, 2 kilometri sunt în incinta Domeniului Stirbey.

Unicitatea concursului consta în faptul că sportivii de la probele de 14 și 21 de kilometri punctează și în clasamentul probelor mai scurte. Cu alte cuvinte, un concurent de la proba de 14 kilometri va puncta și în clasamentul probei de 7 kilometri, iar concurentul de la 21 de kilometri va intra și în clasamentele probelor de 7 și 14 kilometri.

Am pregătit și un premiu special de Campion Absolut, pentru concurentul sau concurenta care reușește să câștige toate cele trei probe din concurs.

Prima ediție a Semimaratonului Buftea, la startul căreia s-au aliniat 137 pasionați de sport, a marcat finalul calendarului competițional din Buftea, în 2017.