Home Rezultate 2017

Rezultate 2017

REZULTATE SI DIPLOME DE PARTICIPARE TRIATLON BUFTEA 2017:
                                                                                                                                                                                .
www.trackmyrace.com
                                                                                                                                                                                .

                                                                                                                                                                                .

POZE:
                                                                                                                                                                                .
Radu Cristi – predare kit-urialbum 1, album 2, album 3,
Bogdan Popa – album 1,  album 2
                                                                                                                                                                                .
IMPRESII
                                                                                                                                                                                .
Cateva dintre motivele pentru care dau 5*:
– la ridicarea kiturilor totul a fost foarte clar si rapid (nici nu vreau sa imi amintesc balamucul de la unele evenimente in care nu stii incotro sa o apuci)
– voluntarii foarte amabili si haiosi
– atmosfera faina
– fotografiile lui Radu-Cristi mereu la inaltime
(Ovidiu M. Ionel)
*****
Competiţia, remarcabilă, a adus la starturi cea mai amplă participare sportivă în aer liber, cu  public, de până acum. Una cu natura, peste 500 de concurenţi de toate vârstele, amatori sau profesionişti, au participat la eveniment.Cei tineri ori maturi au trecut prin probele de înot, ciclism şi alergare ale triatlonului. Copiii și-au disputat rapiditatea la crosul special, dedicat lor. Dar indiferent de locul obţinut în clasamente, toţi sunt cei care au biruit. Pentru că, “Prima şi cea mai mare victorie este să te învingi pe tine însuţi”, aşa cum afirma Platon, marele filosof al antichităţii greceşti.Jurnalul de Ilfov – text integral: http://jurnaluldeilfov.ro

*****

Cum a fost la Pegas Triatlon Buftea 2017

Sâmbăta trecută am participat la Pegas Triatlon Buftea, unde m-am întrecut cu peste 100 de concurenţi ce au participat, ca şi mine, la proba sprint. M-au depăşit doar 34, faţă de restul am fost mai rapid, deşi n-am tras prea tare de mine, pentru că am intrat în acest concurs cu un singur gând: să mă simt bine. (…)

Proba de înot

Proba de înot a avut loc în lacul Buftea. Apa a fost curată, fără alge, bălării sau gunoaie aruncate de oameni. Ca şi anul trecut, şi-a păstrat culoarea, verde închis, prin care nu vezi nimic, dar şi mirosul, de baltă, mâl şi peşte uşor împuţit. Am ignorat aceste mici impedimente, mi-a fost mai greu să ignor faptul că nu se vedea baliza după care trebuia să întorc. Era mică, mică şi închisă la culoare. (…) Apa a fost foarte caldă, 25 de grade Celsius, motiv pentru care organizatorii au interzis folosirea costumelor de neopren. (…)

Ce mi-a plăcut la proba de înot:

 • Startul disciplinat. Anul trecut a fost cam haos la proba de înot de la Pegas Triatlon Buftea. Startul i-a prins pe unii cu un avans de peste 50 de metri, în timp ce alţii nici măcar nu intraseră în apă. Ca să nu mai zic de hoardele care au tăiat traseul. Anul acesta n-a mai fost aşa. Nimeni n-a depăşit linia imaginară dintre cele două caiace care au fost poziţionate stânga/dreapta. Mai întâi au plecat cei de la proba olimpică, iar mai pe urmă, noi, cei de la sprint. Mi-a plăcut ordinea şi disciplina, “ameninţările” organizatorilor şi-au făcut efectul.
 • Rampa de la mal. Mi-a fost extrem de uşor să ies din apă pe rampa amenajată de organizatori. Era din lemn şi suficient de lată încât să încapă cel puţin cinci oameni în linie, în acelaşi timp.

Ce nu mi-a plăcut la proba de înot:

 • Balizele. La Buftea s-au folosit nişte balize care în mod normal sunt utilizate pentru orientare, nu ca puncte terminus. Au fost prea mici, prea puţin vizibile.

Proba de ciclism

Ce mi-a plăcut la proba de ciclism:

 • Că a fost permis mersul la plasă
 • Că traseul era aerisit, era loc de depăşiri fără să fie pusă în pericol vreunui concurent

Ce nu mi-a plăcut la proba de ciclism:

 • Asfaltul. Prea multe gropi, prea multe şanţuri, prea multe cratere, prea multe denivelări. N-am făcut pană, dar nu m-aş fi mirat să fac.
 • Întoarcerile în ac de păr. Aş fi apreciat un traseul de bicicletă care să nu mă silească să reduc viteza până aproape de zero de trei ori în 18 km.

Proba de alergare

Ce mi-a plăcut la proba de alergare:

 • Umbra răcoroasă din parcul Ştirbey. A fost de vis, îmi venea să mă opresc la rădăcina unui copac şi să mă culc.
 • Duşurile cu apă rece. O, da! O, da! O, da!

(Emilian Nedelcu – text integral: http://www.biciclistul.ro)

*****
Organizare foarte bună la triatlonul de la Buftea din acest weekend. Au descurajat foarte clar orice abatere de la regulament, în contextul în care la Ocean Lava s-au încins spiritele. Nu știu cât de curat a fost concursul, însă eu nu am văzut nici o abatere. În rest au fost voluntari inimoși, pepeni, banane, gheață, masaj și voie bună. Deși traseul de bicicletă nu are asfaltul tocmai potrivit pentru viteză, alergarea în schimb a fost prin superbul parc Știrbey.
(Zoli Herczeg – Text integral: https://zoli.herczeg.ro)
*****
Din punctul ASP Brasov, a fost un eveniment ireprosabil. Un mare plus pentru organizatori pentru ca au rezolvat toate punctele pentru care au primit critici anul trecut. Felicitari, domnilor! Ne vedem si anul viitor.
(Petru Groza)
*****
Mai e de lucrat la organizare: start intarziat 10 minute fara motiv si plecare comunicata slab la inot iar la alergare a fost un singur punct de hidratare pentru 80% din durata probei, s-a infiintat sl doilea dupa mai multe insistente; in plus taxa pentru stafeta record pentru RO (540 ron)
(Marius Lazarescu)
*****
Organizare buna, atmosfera excelenta! Felicitari organizatorilor si participantilor!
(Victor Tzone)
*****
La inot startul s-a dat si s-a luat ca la “garla” unii la 10 metrii de mal altii pe mal fiecare cum s-a descurcat, ma asteptam la altceva. Puncte de hidratare la bicicleta nu au existat.. Dar am avut 2 bidoane cu mine, m-am descurcat. La alergare (proba sprint) nu a existat decat un punct de hidratare, langa start/sosire deci practic trebuia sa alergi 5km fara bei nimic, asta daca nu cumva alergai cu o sticla in mana.

Felicitari voluntarilor, au fost vreo 4 pe traseu, avand in vedere caldura de afara este de inteles.

Per total, luand in calcul taxa de participare aveam in cap altfel de organizare.

Multumesc pentru ocazie sper sa tintiti cat mai sus la partea de organizare/respectare reguli de concurs!

(Claudiu Iorga)

*****

Multumim mult pentru o zi exceptionala!!!
Ne-am simtit foarte bine, am facut sport si am socializat cu oameni minunati! Nu ne-a lipsit nimic, iar pepenele a fost delicios :)

(Iraida Paiuc)

*****

Excelent organizat! Apa curata, traseu frumos, voluntari plini de energie.

(Stelian Caprarus)

*****

Din punctul meu de vedere, cel care a fost imaginea sportivilor amatori la aceasta editie a Buftea triatlon, am sa va spun ca (in primul rand) la proba de ciclism, la un triatlon Olimpic,sau Sprint, partea de hidratare nu isi are rostul, cu atat mai mult cu cat partea de “obligatii” ale sportivilor, scrise “negru pe alb” la capitolul regulament, spunea ca nu ai voie sa intri la standul de biciclete daca nu ai cel putin 500ml de apa / izotonic in bidonasul personal. Un bidonas de apa / izotonic, ar fi fost suficient, insa am vazut in tranzitie, inainte de start, multe biciclete care au ignorat regulamentul si care nu aveau nici macar bidonas, ca sa nu mai spun ca nu aveau apa in bidonasul… 🙂, asadar, treaba cu punct de hidratare la ciclism nu e punct minus, era treaba ciclistului sa-si asigure hidratarea pe cele 30-40 de minute la sprint sau pe 60-80 de minute la proba olimpica. Din experienta proprie, va spun ca 600 de ml de apa / izotonic / ora, sunt suficiente pentru a-ti asigura necesarul maxim de apa al organismului 🙂.
La alergare dusul si punctul de hidratare au fost senzatie, alergarea mea a fost cu 30 secune peste media pe care mi-am propus-i initial, dar nu pot sa cer organismului mai mult decat mi-a dat, in luna iulie am avut numai o sedinta de inot, o sedinta de ciclism indoor si o sedinta de 10km de alergare, asadar 4:45min/km la laergare e super in conditiile date si in acest ritm m-am oprit am pus si doua opriri la dus, o oprire la intalnirea cu dragul meu prieten si antrenor de alergare Stefan Oprina cu care m-am imbratisat si pupat (fusese ziua lui de nastere cu o zi inainte), “batut cuba” cu multi amici / prieteni care asigurau cu stoicism partea de voluntariat (aici am sa va spun cu certitudine ca erau mult mai multi de 3-4 voluntari asa cum cu multa obraznicie a scris cineva incercand sa stirbeasca frumusetea acestei curse). Am numarat cel putin 10-12 prieteni personali la partea de voluntari si au fost cel putin pe atit cei pe care nu ii cunosteam, sau pe care ii stiam din vedere.
Personal am participat la partea de voluntariat cu inca doi prieteni, dupa cursa mea de la Sprint, la masajul de refacere dupa cursa.
Nu fiti carcotasi, aceasta editie a fost cea mai reusita de cand s-a pornit aceasta competitie.
Nu am absolut nici o critica despre partea financiara a acestei competitii, fiecare este liber sa aleaga daca participa sau nu la o competitie, nu inteleg de ce sa critici un eveniment, atata timp cat poti foarte simplu sa ignori aceasta competitie daca ti se pare scumpa pentru buzunarul tau. Sunt atatea altele de-a lungul sezonului. Daca chiar vreti sa gasiti puncte “de minus”, cautati altele, partea cu pretul competitiei nu sunt verosimile atata timp cat nimeni nu v-a trage banii din cont cu japca.
In rest, numai de bine, abia astept competitia de la anul, pentru mine e cea mai la indemana competitie de sosea, fiind langa casa, fara cheltuieli suplimentare…
Recuperare usoara, daca nici cu masajul nu ati reusit sa treceti peste partea fizica 🙂.

(Mugur Fratila)

*****

Eu am fost voluntarul care, impreuna cu o alta doamna voluntar, am feliat pepenii. Am batatura la mana, dupa ce am feliat peste 70 pepeni (fiecare avea peste 10 kg). Am avut pentru putin timp si ajutoare (un domn profesor si un inimos de sportiv). Pentru mine a fost o bucurie sa ofer sportivilor un aliment, bun si hidratant! Am incercat sa-i ajut si pe cei trei maseuri voluntari (unul era sotul), ba cu o apa, ba cu o vorba…cum m-am priceput! Pentru mine a fost o provocare si mi-a placut! Felicitari organizatorilor si sportivilor!

(Georgeta Fratila)

*****

Inca un punct de care nu s-a comentat este masajul de refacere de dupa cursa! Specific ca mi-au trecut prin mana numai sportivi cu sold blocat (alergau cu un picior mai scurt), si cu foarte multe contracturi! In conditiile in care este o cursa mica! Daca alergau un half? Sau un Ironman? Cosmin Rogoveanu a asigurat si masajul de recuperare, nu de refacere de dupa cursa! Eu personal si echipa mea VirTherapy ne am ocupat de asta! Nimeni nu vede partile bune! O zi buna!

(Pavel Virgil)

*****

In primul rand doresc sa remarc faptul ca toate aspectele negative mentionate dupa triatlonul de anul trecut au fost rezolvate, ceea ce arata faptul ca tineti cont de review-uri - felicitari!

Si dupa parerea mea, la proba Olimpica, cu atat mai putin la Sprint, la ciclism nu este necesar punct de alimentare/hidratare.

Aspecte pozitive: 

- voluntarii si politistii si-au facut datoria foarte bine;
- traseul de alergare este unul din cele mai placute dintre traseele care fac parte din circuitul RTS!

Aspecte negative:
- sedinta tehnica a fost fooooooarte lungita, dupa ce s-a facut acea incalzire, concurentii de la Olimpic au fost invitati sa intre in apa, apoi a inceput lunga sedinta tehnica in care s-a repetat de cel putin 2 ori acelasi lucru - ma refer la aspecte legate de desfasurarea cursei - chit ca apa nu era rece, credeti-ma ca m-am "racit" cu totul cat a durat sedinta tehnica. In plus startul s-a decalat destul de mult - asta nu prea da bine.

- punctul de hidratare la proba de alergare mi s-a parut "subtire", dar, sa zicem, suficient la limita.- stiu ca pentru
multi nu prea conteaza, dar pentru impresia artistica e destul de important 

- medaliile acelea, parerea mea, mai bine nu le dati, nu arata bine deloc.

In rest una/alta a fost un eveniment bine spre foarte bine organizat, daca sunt sanatos, voi reveni la anul.
Multumesc,
(Radu Laurentiu)

*****

Startul mult mai bine decat anul trecut.
Si cireasa de pe tort, masajul de dupa cursa.
Multumim !

(Irimia Sorin)

*****

Felicitari tuturor celor implicati in organizarea acestui eveniment. Este a 3 oara cand particip la acest triatlon (venind din Timisoara) si de la un
an la altul organizarea s-a imbunatatit.
Plusuri fata de 2016:
- s-au numerotat locurile in tranzitie (chiar dc era o atmosfera mai
relaxata fara, e un plus),
- startul la inot a fost mult mai ok,
- nu s-au mai permis aerobarele (anul trecut am simtit-o pe pielea mea ce inseamna sa cazi la 40km/h pt ca eram pe aerobare in pluton),
- dusurile le ambele parti,
- medaliile, f mishto, chiar o poti prezenta cu drag (desi nu vad legatura dintre Buftea si lemn, dar poate o fi :)),
- voluntarii, destul de multi si mereu incurajau,
- masajul de dupa... bestial, sper ca piciorul stang nu mai este asa de mult mai scurt ca cel drept.Bravo! Bravo! Bravo!

De imbunatatit:
- mai aerisite locurile la rastel (nu te poti astepta de la amatori sa fie atat de organizati precum profesionistii si sa-si puna toate lucrurile
intr-o cutie... suntem mai labartati :)),
- o goarna la start (jur ca la olimpic s-a intrerupt microfonul fix cand s-a spus Start),
- asfaltul, dar aici nu aveti ce sa faci voi,
- inca un punct de hidratare la intrarea in parc.
 Cateva remarci privind comentariile negative, cam multe desi critica e buna, ar trebui sa aduca progres:
-"taxa prea mare pt ce se ofera" - taxa este anuntata de la inceput, poti sa nu participi si ce ar trebui sa primesti la un triatlon, participand ca
amator. Altceva in afara "kit-ului bogat" ar trebui sa te faca sa participi la un triatlon
- "la start erau inotatori la 10-15 m de mal" - in afara curselor de elite/profesionisti, la ce cursa de triatlon pt amatori ati mai vazut toti
concurentii plecand de pe aceeasi linie?! Cum sa faci asta pt peste 100 de concurenti?! 10-15m distanta chiar nu conteaza, oricum inotatorii buni se
distanteaza imediat,
- "fara puncte de hidratare la bicicleta" - serios vorbind, cati sunt capabili sa ia un bidon de apa la peste 30 de km/h?! Cine te opreste sa ai
2 bidoane mari pe bicicleta si un bidon in tranzitie?
- "nu erau voluntari pe traseu" - oare doamna care taia lubenitele mai poate tine un cutit in mana in urmatoarea sapt? Dar baietii si fata de la
masaj, isi mai simt mainile? O fi trecut vreun concurent la alergare pe langa vreun voluntar fara sa fie incurajat (cel putin 10 erau pe traseul de
alergare)?

Sa ne vedem cu bine la anul!
Dragos Zorila

*****

Este greu cand organizezi un eveniment pentru cateva sute de oameni sa reusesti sa fi pe placul tuturor. 
Mie personal mi-a placut mult la Pegas Triatlon Buftea, m-am simtit bine si in siguranta. Evenimentul a fost organizat cu profesionalism si pasiune si acest lucru a fost vizibil. Un mare "bravo si multumesc" din partea mea pentru organizatori, pentru echipa de voluntari, pentru echipa de maseuri, pentru copii de la clubul sportiv din Buftea si pentru cei care i-au implicat in eveniment, pentru Radu Cristi care ca de obicei a fost la mare inaltime cu fotografiile, pentru pepeni si gheata :) ... si sper sa nu fi ratat pe cineva.

Singura problema a fost cea legata de rezultate - acestea nu au fost afisate in timp real pe site, au aparut foarte tarziu si nu am stiut ca am iesit pe locul 2 la categoria mea de varsta. Ca atare am plecat inainte de festivitatea de premiere, care a fost programata un pic cam tarziu din punctul meu de vedere...

In rest ... numai de bine! Felicitari, pentru eveniment si ne vedem in 2018 :)

Mihaela Anghelescu

*****

Feedback referitor la Pegas Triatlon Buftea, 22 iulie 2017:

-    Predare kituri - am stat 5 minute (erau cateva persoane in fata mea, apoi am completat formularul) si am primit kitul --> bine organizati, a mers foarte repede

-    Ziua consursului - explicatiile organizatorilor referitor la traseu, regulament, etc --> explicate si aduse lamuriri la intrebarile noastre. Putin dificil la inceput, apoi, la sugestia participantilor, a fost urcata pe scena plansa/harta traseelor si explicate pas cu pas

-    Buna ideea cu explicarea teoretica si practica de catre salvamari a regulilor de baza in cazul unor probleme care pot aparea in timpul probei de inot

-    Bicicleta --> traseul ok, bine semnalizat; prezenta ok a politistilor si voluntarilor care ne-au ghidat si protejat pe timpul cursei

-    Alergare - buna alternarea traseului din zona stradala, unde era foarte cald, cu zona parcului, unde era racoare si cu punct de hidratare la intrare

-    Punctul de hidratare (apa, pepeni, etc) + dusul + mancare (paste, etc) + zona masaj: organizata bine, voluntarii veseli si de ajutor. Bravo! Felicitari!

-    Multumesc staff-ului care m-a sprijinit si incurajat pe ultima tura de la bicicleta si ultima tura de alergare --> SUPER! Nu l-am intrebat cum il cheama pe unul din baietii din staff, i-am multumit pentru sfaturi si ii multumesc din nou pentru incurajare - atasez poza facuta alaturi de el la finalul cursei --> Multumesc din nou!

Felicitari pentru organizare! Multumesc voluntarilor! Multumesc pentru suport!

Cu stima
Dan ZIDARU
Numar participant Triatlon Olimpic: 40

*****

Va rugam sa ne trimiteti impresiile voastre, pozitive si negative, la adresa de email  office@triatlon.info.ro